Om Mydesign

Sidan visar upp lite vad My har gjort och gör. Det är blandad konst i alla dess former. Finns intresse till beställning är det bara att du hör av dig.

mydesign@mydesign.se

0709 50 52 06

My Olsson

 

My Olsson Infographic


Lite kort om Konstnär,Grafisk Designer, Art Director, UX/UI Designer
My Olsson.

1980 blev hon adopterad till Sverige från Sri Lanka endast tre månader gammal.
Hennes svenska föräldrar hade kanske inte den konstnärliga ådran som hon kom att få, men de uppmuntrade henne att fortsätta skapa, vilket hon har gjort sedan barnsben.

Hon vann målartävlingar i tonåren, vilket sporrade kreativiteten.

Som ung sålde hon aktivt på sina utställningar. Hon stod då i valet om hon skulle fortsätta som konstnär eller påbörja högskolestudier. Från början läste hon ett år för att bli psykolog, men hamnade på medieteknikprogrammet, så 4 år senare hade hon en magisterexamen i ”Gestaltning i digitala medier” från Blekinge Tekniska Högskola. Hon hade möjligheten att under sin utbildning jobba för SVT. Magisterexamens jobbet gjorde hon åt Liljevalchs, Kulturskolan och Stockholms Kulturförvaltning.

Hon har jobbat mer än ett decennium på Nordnet Bank i olika roller inom marknadsföring för bl.a. de nordiska länderna.

Känslan att vilja uttrycka sig fritt grafiskt och konstnärligt har kvarstått i henne och det är ett av resultaten ni nu kan se.

Materialen varierar då hon tycker om att experimentera och testa gränserna för olika medier. Så i sina arbeten finns det bl.a. Olja, Akvarell med blandteknik, Akryl, Blyerts m.m.

För henne är det viktigt att väva in bakomliggande psykologi i kreationerna, men det är du som betraktar som ser resultatet utifrån din spegel.